Losse Prijzen

Meer informatie

Uitleg van het AVD examen

Voor je examen AVD zal je een uurtje lessen. Iets nieuws zal je in het uurtje voor je examen niet meer leren, het is meer bedoeld om even het gevoel te krijgen en eventuele zenuwen kwijt te raken.

In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator van het CBR. Hij zal je in het kort nog even uitleggen hoe het examen in zijn werk gaat. De examinator controleert of je de juiste documenten bij je hebt, en je zet je handtekening onder de oproepkaart / eigen verklaring. Vervolgens loop je met de examinator naar buiten en zal hij je vragen het kenteken van een voertuig te hardop te lezen op een afstand van ongeveer 25 meter (de ogentest).

Bij de motor zal de examinator je een aantal technische vragen stellen over je lesmotor. Je moet dus weten wat je gecontroleerd voordat je op een motor stapt. De instructeur zal hier van te voren het een en ander over uitleggen, ook krijg je wat papierwerk mee naar huis waar je in de toekomst ook nog wat aan heb. Veiligheid is tenslotte het belangrijkst.

Evenals bij het examen AVB is het verplicht bij het examen AVD een goedgekeurde helm, handschoenen en stevige schoenen die de enkel goed bedekken te dragen. De rijschool heeft deze spullen allemaal, maar ook is het mogelijk om uw eigen motorpak te dragen. Maar deze moeten dus aan een aantal eisen voldoen.

Als de rit start zal de examinator je volgen samen met je instructeur in de auto van de examinator. De examinator rijdt, en jij krijgt je aanwijzigen gewoon van je eigen instructeur via de communicatieapparatuur die je ook tijdens je motorrijlessen altijd gebruikt hebt. Een bekende stem in uw oren zal dus ook wat rust geven.

Omdat je examinator in de auto volgt, kan het gebeuren dat hij een stukje achterop raakt omdat jij je als motorrijder nu eenmaal sneller door het verkeer kan bewegen. Gebeurt dit, dan is dit niet erg! Ga niet langzamer rijden om de examinator de gelegenheid te geven je weer bij te halen. Blijf gewoon je eigen rit en eigen tempo rijden. Dreigt de examinator teveel achterop te raken waardoor hij je niet meer goed kan beoordelen, dan krijg je vanzelf het verzoek op een veilige plek even aan de kant te stoppen.

Je krijgt direct na afloop van je examen te horen of je geslaagd bent. Je examinator beoordeeld je net als je tijdens de lessen gewend bent. Dus niet alleen op verkeersinzicht en kijkgedrag, maar ook of je goed gebruik maakt van de voordelen van die een motorrijder heeft ten opzichte van andere weggebruikers!

Meestal kan je dan dezelfde dag nog naar het gemeente huis om je rijbewijs aan te vragen.

 

Wil jij beginnen met lessen bij Rijschool Noord-Brabant?

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug voor een intakegesprek!

    What is 8 + 2 ?

    Rijschool Noord-Brabant

    Kalksheuvel 2a 5281LT Boxtel