Losse Prijzen

Meer informatie

Bijzondere verrichtingen auto

Bij de auto kennen we ook een aantal bijzondere verrichtingen die we tijdens alle lessen zullen beoefenen.

Dit zijn dingen die we in het dagelijkse leven ook tegen gaan komen, neem bijvoorbeeld het helling-trekken, of het inparkeren.

Hier onder worden de 6 bijzondere verrichtingen uitgelegd, maar natuurlijk zal dit tijdens je les nogmaals worden verteld en voorgedaan.

Recht achteruit rijden

Zonder al te weinig stuur bewegingen een aantal meters achteruit rijden zodat je even ver van de stoeprand af komt te staan als dat je begon.

Hellingproef

Op een kleine helling stil staan, en weer weg rijden door middel van het gebruik van de handrem. Dus zonder achteruit te rollen of dat de auto af slaat!

Keren dmv halve draai

Op een wat bredere weg of kruising is het mogelijk om te keren door middel van de halve draai. Na het goede kijken en spiegelen zorgen dat je in 1 draai kan omkeren.

Keren dmv 3 keer steken

Dit kan je toepassen op de wat smallere wegen, als je bijvoorbeeld verkeerd gereden bent. Je keert de auto om door voor uit naar links te sturen, achteruit weer naar rechts zodat je voor uit weer weg kan rijden.

Achteruit file parkeren

De les auto parkeren tussen 2 geparkeerde auto’s. Hierbij worden wat makkelijke tips gegeven zodat de auto in 1 keer goed geparkeerd staat. Op deze manier is het ook weer makkelijk om weg te rijden.

Bocht achteruit

Je parkeert de auto net na een bocht of kruising. Je rijd eerst een stukje achteruit voor dat je de bocht inzet. Je zorgt er voor dat je dicht langs de stoeprand blijft rijden en ook weer netjes eindigt na de bocht.

Achteruit in een parkeervak parkeren

Hiermee bedoelen we dat je in een horizontaal parkeer vak achteruit parkeert. Neem bijvoorbeeld grote parkeerplaatsen, of sport terreinen. Ook bij deze oefening zullen we een aantal tips geven, die het veel makkelijker maken om dit vlekkeloos te doen.

 

Wil jij beginnen met lessen bij Rijschool Noord-Brabant?

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug voor een intakegesprek!

    What is 7 + 6 ?

    Rijschool Noord-Brabant

    Kalksheuvel 2a 5281LT Boxtel